مصاحبه حاج حسین پور حسنی

مصاحبه با حاج حسین پورحسنی، رئیس هیئت مدیره نمایشگاه سنگ محلات – نیم ور

گفت‌وگوی زیر در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ محلات – نیم ور 1403 بین کیوان شاهین، مدیر پروژه و مدیای ریشه در سنگ و حاج حسین پورحسنی، رئیس هیئت مدیره نمایشگاه سنگ محلات – نیم ور و رئیس هیئت مدیره مجموعه ISCO انجام شد.

کیوان شاهین

به نام خدا. سلام خدمت دوستان عزیز و همراهان گرامی "ریشه در سنگ." امروز با افتخار در خدمت جناب آقای حاج حسین پورحسنی عزیز هستیم، مالک برند ایسکو. خیلی خوشحالیم حاج‌آقا که امروز در جمع ما حضور دارید. اگر لطف کنید و برای ما توضیح بدهید که تا الان پویش "ریشه در سنگ" را چطور دیده‌اید؟

حاج حسین پورحسنی

بسم‌الله الرحمن الرحیم. اول از همه، به شما تبریک می‌گویم و خسته نباشید عرض می‌کنم. خیلی خوشحال شدم که این ایده به ذهنتان رسیده و آن را اجرا کرده‌اید. اجازه بدهید ابتدا بگویم که من رئیس هیئت مدیره این نمایشگاه هستم و از نزدیک شاهد اثرگذاری این پویش بوده‌ام. خیلی خوشحال بودم که این اتفاق در حال رخ دادن است.

بسم‌الله الرحمن الرحیم. اول از همه، به شما تبریک می‌گویم و خسته نباشید عرض می‌کنم. خیلی خوشحال شدم که این ایده به ذهنتان رسیده و آن را اجرا کرده‌اید. اجازه بدهید ابتدا بگویم که من رئیس هیئت مدیره این نمایشگاه هستم و از نزدیک شاهد اثرگذاری این پویش بوده‌ام. خیلی خوشحال بودم که این اتفاق در حال رخ دادن است.

ایشان همچنین افزودند

هر کمکی که از نظر معنوی یا مادی نیاز باشد، در خدمت شما هستم، چون واقعاً این کار به دلم نشسته است.

کیوان شاهین

حاج‌آقا، می‌دانم که پاسخ شما مثبت است. آیا در سال‌هایی که از خدا عمر گرفته‌اید، در حوزه محیط زیست و به‌ویژه در زمینه سنگ، فعالیت‌هایی داشته‌اید؟

حاج حسین فرمودند

در زمینه سنگ، همان‌طور که می‌دانید، در اصل قانون‌گذار تمام این موارد را پیش‌بینی کرده است. اگر اشتباه نکنم، حدود 12 درصد از حقوق دولتی باید به محیط زیست اختصاص یابد، اما متأسفانه تا به امروز اجرایی نشده است. حتی همین دیروز، در مراسم افتتاحیه هم دوباره این بحث مطرح شد که چرا این حقوق دولتی به محیط زیست بازنمی‌گردد.

من خودم تجربه مشابهی در ترکیه دیده‌ام. در آنجا، معادنی که ذخایرشان به پایان رسیده یا دیگر صرفه اقتصادی ندارند، دوباره به سطح زمین بازمی‌گردند. خاکریزی می‌کنند و نهال می‌کارند، و در نهایت، آن منطقه را به جنگل تبدیل می‌کنند. بله، این روند را دیده‌ام و معتقدم که در ایران نیز باید به این سمت حرکت کنیم.

حاج حسین افزودند

من به سهم خودم، در معادنی که دارم، حتی اگر شده یک باغچه کوچک 100 متری هم باشد، آن را ایجاد کرده‌ام تا به حفظ محیط زیست کمک کنم.

حالا این باغچه‌ها از 100 متر گرفته تا 5 هزار متر، بسته به آب و شرایط سختی منطقه ایجاد شده‌اند. چون خودم عشق خاصی به محیط زیست، سرسبزی و این مسائل دارم، در هر جایی که معدن دارم، از عباس‌آباد تا کاشان و سایر مناطق، می‌بینید که یک فضای سبز درست کرده‌ام.

کیوان گفت

خیلی هم عالی حاج حسین. آن انگیزه‌ای که باعث می‌شود شما این کارها را انجام دهید، همان باغچه‌ها و فضاهای سبزی که ایجاد کرده‌اید، آیا برای رفاه خودتان است؟

حاج حسین

نــه

کیوان شاهین

برای چه دلیلی؟

حاج حسین فرمود

برای محیط زیست و هوایی که ما تنفس می‌کنیم. انسان به آن نیاز دارد. یعنی شما ببینید تمام این محیط زیستی که ما امروز از آن بهره می‌بریم، قبلاً افرادی برای آن زحمت کشیده‌اند. پس ما هم وظیفه داریم به عنوان یک انسان، همین کارها را ادامه دهیم. چرا که تمام هوایی که استنشاق می‌کنیم، به لطف همین سرسبزی، درخت‌ها و این گونه موارد است.

کیوان شاهین

خیلی هم عالی، اگر توصیه‌ای برای دوستان دارید، چه حرفی به همکاران و دوستانتان می‌زنید تا آن‌ها را دعوت کنید که به این پویش بپیوندند؟

حاج حسین پورحسنی

باید بگویم این کار بسیار ارزشمندی است و باید تا حد امکان از این جوان‌ها حمایت کنیم تا در میانه راه تنها نمانند. هر کمکی که از دستمان برمی‌آید باید انجام دهیم تا آن‌ها بتوانند این کار را ادامه دهند و به پایان برسانند. همچنین باید در گوش مسئولان دولتی هم یادآوری کنیم که شما هم باید همت کنید و به امضاهایی که برای حفاظت از محیط زیست داده‌اید، پایبند باشید.

کیوان شاهین

خیلی هم عالی. ما بیشتر از این مزاحم وقت شما نمی‌شویم. بسیار ممنونیم از وقتی که در اختیار ما گذاشتید.

حاج حسین در آخر افزود

دوباره خسته نباشید و تبریک می‌گوییم. ایده شما بسیار عالی بود.

ویدیو کامل مصاحبه حاج حسین پورحسنی

پیمایش به بالا