مصاحبه با الکس و تاتیانا – معمارهای روسی پویش از شرکت آلکوتا

گفت‌وگوی زیر در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ محلات – نیم ور 1403 بین ناصر هنرمند،مدیر پنل ها و نشست های تخصصی و مصاحبه با الکس و تاتیانا – معمارهای روسی پویش از شرکت آلکوتا انجام شد.

ناصر هنرمند

به مصاحبه ریشه در سنگ خوش اومدید. لطفاً حستون رو درباره این کمپین با ما در میون بذارید.

آقای الکسی

از مهمون‌نوازی گرم شما واقعاً ممنونیم. این اولین باره که به ایران میایم و قبلاً هیچ وقت اینجا نبودیم. ما نماینده‌ی یک شرکت معماری از شهر یکاترینبورگ، مرکز روسیه هستیم و با هیأتی از انجمن سنگ استان سورلوفسک به اینجا اومدیم. تمام جاهایی که بازدید کردیم برامون خیلی جذاب بود و چیزهایی که اینجا دیدیم واقعاً تأثیر عمیقی رومون گذاشته. این منابع و موادی که اینجا هست برای ما به‌عنوان معمار، و همین‌طور برای بازرگانانی که همراهمون هستن، خیلی جالبه و امیدواریم بتونیم همکاری‌های پایداری در این زمینه شروع کنیم.

ایشان در ادامه فرمود

ما از کمپین ریشه در سنگ و تلاش‌هایی که برای احیای محیط زیست انجام می‌دید، خیلی حمایت می‌کنیم. این موضوع همیشه برای ما مهم بوده و پروژه‌هامون رو هم با استانداردهای حفظ محیط زیست اجرا می‌کنیم، و به همین خاطر به این حوزه آشنا و علاقه‌مندیم. امیدوارم در آینده هم همکاری‌های عمیق‌تری با هم داشته باشیم.

خانم تاتیانا در ادامه فرمود

همچنین می‌خوام اضافه کنم که همون‌طور که الکسی گفت، ایده‌ی شما برای من خیلی قابل درک و نزدیکه. تو این چند روز نمایشگاه چیزهای زیادی یاد گرفتم؛ از معادن بازدید کردیم و با فرآیند تولید سنگ آشنا شدیم. البته گاهی تماشای برخوردهای نادرست با منابع طبیعی و استخراج سنگ خیلی برام دردناک بود، اما این رویکرد شما به مراقبت از طبیعت اینکه ما فقط از زمین نمی‌گیریم، بلکه چیزی هم برمی‌گردونیم برای من خیلی معنا داره. از شما برای پیشرو بودن تو این زمینه تشکر می‌کنم. به نظرم هر شرکتی که با منابع طبیعی سر و کار داره، باید ایده‌ی شما رو دنبال کنه.

ناصر هنرمند

سپاسگزارم. اگه ممکنه درباره گواهینامه ثبت که قبلاً بهش اشاره کردید، بیشتر توضیح بدید.

آقای الکسی

گواهینامه سبز به شرکت‌هایی داده می‌شه که پروژه‌هاشون رو طبق استانداردهای زیست‌محیطی طراحی و اجرا می‌کنن. این گواهینامه‌ها به شرکت‌ها کمک می‌کنن تا پروژه‌هاشون شناخته‌شده‌تر و موفق‌تر بشه. این استانداردها برای ساختمان‌های عمومی، تجاری، چندمنظوره، موسیقی و ورزشی هم کاربرد دارن. ما با شرکت‌های زاهر و خادیک پروژه‌هایی رو طراحی کردیم و تو پروژه‌های فیلارمونیک شهر یکاترینبورگ همکاری داشتیم. این پروژه، یکی از پروژه‌های بزرگی بود که قصد داشتیم اون رو طبق استانداردهای محیط زیست انجام بدیم.

همچنین، در سال ۲۰۱۸، استادیوم شهر یکاترینبورگ برای جام جهانی طبق استانداردهای محیط زیست طراحی شد؛ این پروژه هم خیلی جالب بود و ما با متخصصین فیفا همکاری کردیم.

ایشان در ادامه فرمودند

می‌خوام بگم که الان در معماری جهانی، جریانی به نام متامدرنیسم وجود داره که یکی از شاخه‌هاش به بازسازی‌گرایی تمایل داره. این یعنی احیای محیط زیست تخریب‌شده توسط انسان. ایده‌ی شما که الان می‌بینم و درکش می‌کنم، برای ما روس‌ها خیلی قابل فهم و نزدیکه. باور دارم که این رویکرد آینده‌ی دنیای ماست و باید به تقدس طبیعت برگردیم و اونو احیا کنیم. ازتون ممنونم.

ناصر هنرمند پرسید

خیلی ممنونم. آیا درباره سنگ و محیط زیست موضوع دیگه‌ای هست که دوست داشته باشید با ما به اشتراک بذارید؟

آقای الکسی پاسخ داد

همچنین معتقدم کارهایی که شما در زمینه محیط زیست انجام می‌دید و ثروتی که از طبیعت استخراج می‌کنید، بسیار ارزشمنده. ما دوست داریم ببینیم که این منابع طبیعی برای خلق یک محیط جدید به کار گرفته بشن. معماری به‌طور ذاتی به معنی خلق یک محیط تازه است و باید این ایدئولوژی رو منعکس کنه. انسان ذاتاً خالقه و باید این توانایی رو به جامعه برگردونه و سطح بالاتری از زندگی رو نمایش بده. شما نه تنها این کار رو انجام می‌دید، بلکه مسئولیت احیای طبیعت رو هم برعهده می‌گیرید و محیطی برای طبیعت فراهم می‌کنید که متأسفانه اغلب فراموش می‌شه.

مصاحبه با الکس و تاتیانا

پیمایش به بالا